METODEN

Vad vill du? Vilket är ditt nästa steg, i livet och på jobbet? Vad längtar du efter? Varför når du inte dina mål? Varför njuter du inte av framgångarna? Detta är några exempel på frågor som coaching kan ge svar på. Coaching ger dig möjlighet att identifiera och utforska dina drömmar, mål och behov, både privat och professionellt – och bli medveten om och uppnå din fulla potential.

Hur går coaching till?

En (av flera) modeller på hur du tillsammans med mig som coach kan arbeta:

1.     Nuläge - Hur ser din nuvarande situation ut, privat och professionellt?

2.     Önskat läge - Vad är det du längtar efter? Vilka är dina mål?

3.     Motivation - Varför är det här så viktigt för dig?

4.     Hinder - Vilka yttre och inre faktorer hindrar dig från att uppnå det du vill?

5.     Resurser - Vilka resurser/kvaliteter behöver du för att komma över de identifierade hindren?

6.     Handlingsplan - Vad gör du? När? Hur?
 

Coachens uppgift är att stödja dig i din personliga utveckling.  Samtalscoaching i psykosyntes bygger på att du träffar en coach, som med acceptans och kunskap om processer för människors växande, hjälper dig till insikter. Ytterst är det du själv som har både problemet och lösningen. Coachens roll är att stödja dig i din förståelse för vem du är, vilka behov du har och hur du hittar vägen till den du är och det liv du vill leva.

Rent praktiskt använder coachen olika tekniker i sitt arbete, tekniker som väljs och anpassas efter dina behov och förutsättningar. Det kan vara samtal i olika former, visualiseringar, bilder, modeller och rörelser med mera. Metoden har utvecklats under närmare 100 år och stödjer dig i ditt arbete att lära känna dig själv.

Att arbeta med sig själv kan vara både omskakande och tillfredsställande. Säkert är att det påverkar och förändrar. Och det är just det coaching leder till – du förändrar dig/utvecklas på ett gynnsamt sätt.

Din coach och du har en överenskommelse om sekretess.